24 Oca 2013

ARGAN YAĞI VE FAYDALARI ?

Gönderen Unknown zaman: 14:22

    

   ARGAN YAĞI NE İŞE YARAR ?

Hem sağlıklı bir görünüme kazanmak hem de oldukça bakımlı görünmeleri için size harika bir önerimiz var. Saçlarınızın her zamankinden daha güzel görünmesini isterseniz size muhteşem bir doğa mucizesi olan argan yağını sunuyoruz. Hem sağlıklı kalmalarını kolaylaştıracak hem de dış etkenlerden daha kolay korunacak.
Saçlarınız için günlük hayatta dış etmenlerden korunmaları çoğu zaman imkansız olsa da buna yardımcı ürünleri kullanabilir ve saçlarınıza çok daha iyi bakabilirsiniz. İşte bunun için doğanın insanlara büyük armağanlarından olan argan yağını kullanmanızı tavsiye ederiz. Hem sağlık verecek hem de sadece saçınıza değil aynı şekilde cildinize de uygulayabileceksiniz.

Yaşlanmayla birlikte saçlarımız da kurur ve elastikiyetini kaybeder. Saçlı derimiz zaman içerisinde giderek daha az sebum yağı üretir. Sebum yağı saçımızın doğal parlaklığını ve dokusunu kazanmasına yardımcı olur. Sebum yağının giderek azalması saçın incelmesine ve kalitesini yitirmesine yol açar. Saçınız her ne şekilde yaşlanırsa yaşlansın değişmeyen tek gerçek vardır. O da yaşlanan saçın daha fazla neme ihtiyacı olduğudur.
Argan Yağı’nın içinde bulunan E vitamini güçlü bir antioksidandır. Ve saça zaman içinde zarar veren serbest radikallerle savaşarak saçın zarar görmesini engeller. Aynı zamanda saçlı derideki kan dolaşımına da yardımcı olarak sağlıklı bir saç için gerekli bir koşulu daha yerine getirmiş olur. E vitamini epidermiste 6 ay boyunca depolanabilmektedir. Bu nedenle bir uygulamayla bile uzun süren bir etki elde edilmektedir.
Fas’taki Berber kabileleri Argan Yağı’nı saçlı deriye masaj yaparak uygulamışlardır. Argan Yağı’nın diğer tüm faydalarının yanı sıra, saçın devamlılığı ve güzelliğinin korunmasına sağladığı yarar bile başlı başına çok önemli bir etkidir. Argan Yağı ile saçlı deriye günlük olarak masaj yapmanın saç dökülmesini engellediği bilinmektedir. Yaşadığımız iklim içerisinde saçlarımız kirliliğe ve kimyasal şampuanlara maruz kalmaktadır. Sonuç olarak saçlarımız parlaklığını yitirir, donuklaşır, kırılgan ve kuru bir hale gelir.
Argan Yağı E vitamini içerir ve E vitamini de saçlı derinin ve saç kökünün beslenmesine yardımcı olur.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

BİR OJE DİYARI Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review