25 Oca 2013

SOYULAN TIRNAKLARI NASIL TEDAVİ EDEBİLİRİZ?

Gönderen Unknown zaman: 15:29

Kat kat kalkan tırnaklarınızı nasıl tedavi edebilirsiniz? Cevabı burada..

Hangi kadın güzel ve bakımlı tırnaklara sahip olmaz ki? Tırnak soyulması tedavisi için öncelikle neden oluştuğunu öğrenmeliyiz ki ona göre önlem almak en doğrusu olacaktır. Tırnak soyulmasının başlıca nedenleri ;
 İklim Değişikliği
Sıcaklık farklarının yüksek olduğu bölgeler arasında seyahat ediyorsanız veya çok sıcak ya da çok soğuk hava koşullarına maruz kalıyorsanız bu tırnaklarınızın soyulmasına neden olacaktır. Aşırı soğuk ya da sıcak tırnaklarınızın susuz kalmasına,kurumasına ve soyulmasına yol açabilir.Bu sorunu aşmak için her sabah kalkınca ve akşamları yatmadan önce iyi bir tırnak losyonu kullanmalısınız.
• Beslenme
Tırnakları soyulan kişilerin hepsinde yüksek ihtimalle “protein eksikliği” olduğu görülmüştür.Yetersiz protein dışında biyotin, kükürt veya B vitaminleri eksikliği de tırnaklarınızın soyulmasına yol açar. Kendinize vitamin, mineral ve protein yönünden zengin bir beslenme programını oluşturmanız ve düzenli olarak nemlendirici kullanmanız sorununuzun çözümünde yardımcı olacaktır.
• İlaçlar
Bazı ilaçların cilt ve tırnaklar üzerinde kurutucu yan etkisi vardır.Eğer bir ilacı düzgün olarak kullanmaya başladıktan sonra tırnak soyulması yaşıyorsanız doktorunuzdan ilacın alternatif bir ilaçla değiştirmesini isteyebilirsiniz.Alternatifi yoksa kesinlikle doktorunuza danışmadan bırakmayın ve tırnaklarınızı aldığınız gıdalar ve özel bakım ürünleriyle güçlendirme yoluna gidin.
• Kimyasal Maddeler
Bazen ev temizliğinde dikkati elden bırakarak cildimizi ve tırnaklarımızı deterjan, temizleme kimyasalları, çamaşır suyu gibi ağır kimyasallara karşı korunmayı unutuyoruz.Bu ürünler tırnaklarımı çok daha kısa sürede kurutur.Temizlik yaparken mutlaka koruyucu eldiven takın ve temizlikten sonra iyi bir nemlendirici ile ellerinizi ve tırnaklarınızı ovalayın.
• Takma Tırnak
Uzun süre takma tırnak kullanmak doğal tırnakların zayıflamasına neden olur.Ayrıca bu tırnakları çıkartırken kendi tırnaklarınıza da zarar verebilirsiniz .Akrilik  tırnakları çok uzun süreler kullanmayın ve çıkarttıktan sonra tırnak bakımınıza ekstra özen gösterin.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

BİR OJE DİYARI Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review