13 Ara 2015

ROZİTA KOZMETİK İLE DOĞADAN GELEN SAĞLIĞI ,EN SAF HALİYLE BİZLERE SUNUYOR.

Gönderen Unknown zaman: 06:43 2 yorum

Merhaba Arkadaşlarr ,

Bugün , bitkisel, doğal ve organik yaşamın ürünlerini sizlerle paylaşmak istedim,
ROZİTA KOZMETİK   Doğal bitkisel bakım ürünleri, organik yağ ürünler,Bitkisel yağ ürünleri kategorileriyle sağlımız için bizlere doğal yağlar ve ürünler sunuyor .


Rozita kozmetik ürünlerini merak ediyormusunuz ,
özellikleri , faydaları , kullanım şekilleriyle tüm ürünler sizlerle .


Uçucu ve Naturel Sabit Yağlar Faydaları ve Kullanım Şekilleri



ACI BADEM YAĞI (OLEUM AMYGDALUS AMER):Öksürük kesici, idrar arttırıcı ve şeker düşürücü özellikleri vardır. Kuru ve çatlak cilt bakımında etkilidir.KULLANILIŞI: Dahilen günde 3-5 damla bir fincan suya damlatılarak içilir. Haricen cilde masaj yapılır
.

 


ADA ÇAYI YAĞI (ACI ELMA-OLEUM SALVIA):Gaz söktürücü, idrar arttırıcı, ter kesici özellikleri vardır. Antiseptiktir ve yara iyileştirici olarak kullanılmaktadır. Astım, bronşit ve bayanlarda adet düzensizliğinde kullanılır.KULLANILIŞI: Dahilen günde 3-5 damla bir fincan suya damlatılarak içilir. Yüksek miktarlarda zararlıdır. Haricen yara üzerine direk tatbik edilir. Ayak kokularında suda bekletilir.


ALABALIK YAĞI (OLEUM DE LA TRUITE): Romatizma ve bel ağrılarına iyi gelir. Bel fıtığı ve kas ağrılarında faydalıdır. Kas gevşetici olarak kireçlenmelerde de kullanılabilir.KULLANILIŞI: Haricen cilde masaj şeklinde uygulanır.Not: Bel için kullanıldığı zaman vücut zorlanmamalıdır.





ANASON YAĞI (OLEUM PINPINOLLA):Şişkinlik ve gaz giderici, anne sütünü arttırıcı olarak kullanılır. Çocukların karın ve topuk bölgelerine seyreltilerek sürülür.KULLANILIŞI: Dahilen günde 2-10 damla bir şeker parçasının üzerine veya bir fincan suya damlatılarak kullanılır.Not: Fazla miktarlarda önce hafif bir sarhoşluk sonra uyku meydana getirir.

ARDIÇ YAĞI (OLEUM JUNIPERUS): İdrar söktürücü, saç dökülmesinde ve kandaki şeker miktarının düşürülmesinde, selülit tedavisinde kullanılmaktadır. Not: Dahilen fazla miktarda kullanılması sakıncalıdır. Böbreklerinde rahatsızlık olanların kullanmaması tavsiye olunur.KULLANILIŞI: Dahilen günde 2-3 damla bir fincan suya damlatılarak kullanılır. Haricen masaj yapılarak kullanılır.


ORGANİK ARGAN YAĞI (ARGAN OIL): Cilt yaşlanmasını geciktirir. Saçı güçlendirir. Tırnak bakımında ve sivilce tedavisinde etkilidir. Hamilelik çatlaklarının önlenmesinde faydalıdır. Göğüs bakımı için kullanılır.KULLANILIŞI: Haricen masaj yapılarak kullanılır.

AT KESTANESİ YAĞI (OLEUM AESCULUS HIPPOCATANUM): Harici olarak kullanıldığında varis ve basura iyi gelir, romatizma ağrılarını ve güneş lekelerini giderir. Bacaklardaki a'ğrı, yorgunluk, kaşıntı ve darbe sonucu oluşan şişliklere de iyi gelir.Özellikle sivilce, akne gibi cilt sorunlarına karşı tedavi edici etki gösterir. Kılcal damar çatlamaları ve gevşemiş boyun derisinin düzeltilmesi için her akşam yatmadan birkaç damla yağ ile yüze ve boyuna masaj yapmak faydalıdır.KULLANILIŞI: Ürün birkaç damla damlatılarak masaj şeklinde uygulanır veya karışım olarak hazırlanan ürünlerin içerisine birkaç damla damlatılarak kullanılır.


AVAKADO YAĞI (OLEUM AVOCADO): Cilt nemlendirici ve yumuşatıcıdır. Kas gevşetici ve selülitte kullanılması önerilir. Böbrek taşı söktürücü özelliği vardır.KULLANILIŞI: Dahilen bir fincan suya 4 damla damlatılarak günde 2 defa içilir. Haricen cilde masaj şeklinde uygulanır.



AYNISEFA YAĞI (OLEUM CALENDULA): Cilt bakımında yüksek nemlendirici olarak kullanılır. Hassas ciltleri dengeleyici ve güçlendiricidir. Tahriş olan ciltlerde onarıcı etkiye sahiptir. Güneş ışınlarına karşı koruyucu ve cildi nemlendiricidir. Bunun dışında varis, egzama, sivilce, mantar, pişik, isilik ve döküntü gibi cilt problemlerinde destekleyici ve yardımcıdır.KULLANILIŞI: Haricen yağ ve krem bazında kullanılır. Düzenli olarak cilt temizliği yapıldıktan sonra problemli bölgeye sürülür.


SUSAM YAĞI (OLEUM SESAMOUM): Dahilen müshil amaçlı olarak veya şeker hastalığına karşı kullanılır. Saç kırılmalarını önler ve saçlara canlılık ve parlaklık verir. Kuru ciltlerde, kirpiklerde rahatlıkla kullanılabilir. Romatizma ve selülit için faydalıdır. Safra taşlarının düşürülmesinde kullanılır.KULLANILIŞI: Dahilen her sabah aç karnına 1 çay kaşığı içilir. Haricen cilde ve saça masaj şeklinde uygulanır.
TATLI BADEM YAĞI (HUILE D'AMANDE OFFICINALE): Kuru ve çatlak ciltlere çok faydalıdır. Saçları besler ve parlaklık verir. Müshil olarak kullanılır. Kaşıntı, pişik ve yanıklarda kullanılır.Badem-Yağı-üzerinde yapılan-bir-çok-bilimsel-araştırma-badem-yapının-sinir-sistemi-ve-bellek-üzerinde-çok-etkili-olduğunu-ortaya-koymuştur.KULLANILIŞI: Saç diplerine parmak uçlarıyla friksiyon yapılır. Dahilen günde bir çay kaşığı içilir. Cilde masaj şeklinde uygulanır.





ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞI (OLEUM FRUCTUS VITIS MINITA): Yüksek düzeyde follik asit içerir ve bağışıklık sistemini güçlendirici özelliğe sahiptir. İdrar söktürücü, müshil ve kuvvet verici olarak önerilir. Cildi dengeleyici, nemlendirici, kırışıkları önleyicidir.KULLANILIŞI: Dahilen bir fincan suya 5-6 damla damlatılarak içilir. Haricen cilde friksiyon yapılarak uygulanır.







VIŞNE ÇEKİRDEĞİ YAĞI (OLEUM CHERRY): Ateş düşürücü, idrar söktürücü ve ishale karşı kullanılması tavsiye edilir. Meyvelerinde şeker, elma ve limon asidi, vitamin A ve C ile yüksek potasyum ihtiva eder.KULLANILIŞI: Dahilen suya karıştırılıp şerbet kıvamına getirerek içilir. Çocuklarda kesme şekerine 3-4 damla damlatılarakda kullanılır. Haricen A-C vitamini ve potasyum özelliğinden dolayı temel yağlarla karıştırılıp friksiyonla cilde uygulanır. Cilt bakımında peeling şeklinde uygulanmalıdır.





YASEMİN YAĞI (ESANSI) (OLEUM JASMINIUM): Antiseptik olduğundan cilt temizleyici olarak kullanılır. Kuru ciltler için tavsiye edilir. Hücre yenileyici, doku sıkılaştırıcı olduğu bilinmektedir. Selülit giderici olarak kullanılmaktadır.KULLANILIŞI: Haricen cilde masaj şeklinde uygulanır.







ZENCEFIL YAĞI (GINGER ESSENTIAL OIL): Buhar terapisi, soğuk algınlıkları, nezle, bulantı, halsizlik durumlarında etkili olarak kullanılabilir. Masaj yağlarında ve banyoda kullanıldığında romatizma, eklem ve adele ağrılarında, kan dolaşımının zayıf olduğu bölgelerde faydalı olduğu için tavsiye edilir. Ayrıca dahilen yatıştırıcı ve gaz söktürücü etkilere sahiptir.KULLANILIŞI: Dahilen bir fincan suya 2-3 damla damlatılarak günde 2 defa kullanılır. Haricen cilde masaj yaparak kullanılır.Dikkat: Zencefil yağı zehirsizdir ve tahriş etmez. Ancak hassas ciltleri tahriş edebilir. Işığa karşı duyarlıdır.)
ZEYTINYAĞİ (OLEUM OLEA PUR): Besleyici, yumuşatıcı ve nemlendirici özellikleri ile vücut ve saç bakımında yaygın olarak kullanılmaktadır. Dahilen kullanıldığında kan basıncını ve kolesterolü düşürür. Kanser hastalığına karşı koruyucu etkisi vardır. E vitamini ve antioksidan içeriği ile yaraları iyi edici olarak kullanılmaktadır. KULLANILIŞI: Haricen cilde friksiyon yöntemi ile masaj yapılarak uygulanır. Yemeklerde ve salatalarda kullanılması tavsiye olunur.

SAÇ BAKIM YAĞLARI: 

Badem Yağı, Çam Terebenti, Susam Yağı, Çörekotu Yağı, Zeytinyağı, Kekik, Ceviz Yağı veya Argan Yağı

SELÜLİT YAĞLARI: 

Susam Yağı, Ardıç Yağı, Nane Yağı, Limon Yağı, Biberiye Yağı, Portakal Yağı, Jojoba Yağı

ROMATİZMA YAĞLARI: 


Susam Yağı, Zeytinyağı, Kekik Yağı, Alabalık Yağı, Pelesenk Yağı, Karanfil Yağı, Portakal Yağı, Çam Terebenti

BRONZLAŞMA YAĞLARI: 


Ceviz Yağı, Kakao Yağı, Kayısı Yağı, Havuç Yağı, Fındık Yağı, Badem Yağı


MASAJ YAĞLARI:

Susam Yağı, Portakal Yağı, Ardıç Yağı, Biberiye Yağı, Lavanta Yağı




ORGANİK NAR ÇEKİRDEĞİ YAĞI (OLEUM POMEGRANATE SEED): Yüksek C vitamini kaynağıdır. Önemli bir antioksidandır. Vücudumuzdaki atık maddelerin dışa atılımında etkilidir. Kanın akıcılığını arttırarak damar sertligini önler. Kalp krizi riskini azaltır, kötü kolesterolü azaltarak tansiyonu dengeler, iştahı açar. Bayanlarda östrojen takviyesi sağlayarak kadın hastalıklarını ve menopoz sıkıntılarını gidermeye yardımcı olur. Selülit gidermede                                                                            haricen masaj yoluyla uygulanır.KULLANILIŞI: Dahili olarak salata ve meyve sularına karıştırılarak ya da 1 fincan suya 7-8 damla damlatılarak kullanılır. Haricen selülitli bölgelere masaj yoluyla, dairesel hareketlerle uygulanır.
OKALİPTÜS YAĞI (OLEUM EUCALIPTUS): Kabızlık, öksürük, sinüzit, şeker hastalığı, romatizma ve selülite, nezle ve gripe kullanılması önerilir. Saç dökülmesine ve kepeğe karşıda faydalıdır.KULLANILIŞI: Dahilen bir fincan suya 5 damla damlatılarak balla tatlandırıp içilir. Haricen masaj şeklinde ve sinüzit için buğu şeklinde antiseptik olarak kullanılır.
OZONLANMIŞ KANTARON YAĞI: Başta masaj ve spa uygulamaları olmak üzere birçok kullanım alanı vardır. Antiseptik özelliğiyle yarada mikrop üremesini engeller. Yaralarda iltihap oluşmasına engel olur. Damar büzücü etkisi ile kanamayı kısa sürede durdurur. Hücre yenileyici özelliği ile yaranın çabuk kapanmasını sağlar. Yaraların sebep olduğu ağn ve sızıları yok eder, büyük bir rahatlama sağlar. Açık ve kolay iyileşmeyen yaralar, yanıklar, güneş yanıkları, tırnak mantarı, bel ve boyun fıtığı, eklem ağrıları, sivilce ve sonrasında cilt bakımı, rahatlama amaçlı masajlarda kullanılır.KULLANILIŞI: Haricen masaj yapılarak kullanılır.



OZONLANMIŞ ZEYTINYAĞI : Taze ve pürüzsüz bir cilde kavuşmanız için doğanın hediyelerinden biridir. El ve tırnaklarınızın kusursuz görünmesine yardımcı olur. Cildinize uyguladığınızda oksiyen moleküllerinin rahatlatıcı etkisini hissedersiniz.KULLANILIŞI: Haricen kullanılır. Ilaç değildir.




PAPATYA YAĞI (OLEUM CHOMOMILLA): Yaraları iyileştirici ve cildi besleyen özelliğe sahiptir. Bademcik ve diş iltihabında gargara olarak kullanılır.KULLANILIŞI: Haricen cilde masaj şeklinde uygulanır. Dahilen bir fincan suya 4-5 damla damlatılarak gargara yapılır. Içilmesi sakıncalıdır.








PELESENK YAĞI (OLEUM PELESNIKA): Romatizma, adele ve kemik ağrılarına iyi gelir.KULLANILIŞI: Haricen cilde masaj yapılarak uygulanır.



PORTAKAL YAĞI (OLEUM AURANTIUM): Cildin güzel olmasını sağlar. Yara ve yanıkların tedavisinde kullanılabilir. Ateş düşürür. Romatizmada faydalıdır. Cildi sıkılaştırarak selülit tedavisinde kullanılır. Sivcilce ve akneleri kurutur. Pastalara esans olarak katılabilir.KULLANILIŞI: Dahilen günde 3 defa bir fincan suya 3-4 damla damlatılarak içilir. Haricen cilde masaj yapılarak kullanılır.Not: Gastrit ve ülser olanlar kullanmamalıdır.




REZENE YAĞI (OLEUM FOENICULUN VULGARE): Sindirimi kolaylaştırır. Gaz söktürücü ve anne sütünü arttırıcı özelliği vardır. Mide ve bağırsak yumuşatıcı, gaz çıkartıcıdır.KULLANILIŞI: Dahilen bir fincan suya 5 damla damlatılarak içilir.



SARIMSAK YAĞI (OLEUM ALLIUM): Kuvvetli bir antiseptik olduğu bilinmektedir. Yüksek tansiyonu düşürür, iştah açar, hazmı kolaylaştırır, kabızlığı giderir, siyatik, varis ve romatizma hastalıklarında kullanılır. Saçkıran hastalığına iyi gelir. Saç uzamasını sağlar ve dökülmesini önler.KULLANILIŞI: Dahilen bir fincan suya 4-5 damla damlatılarak içilir. Haricen cilde masaj şeklinde uygulanır.


SEDİR AĞACI YAĞI (OLEUM CEDRUS): Ciltte uyarıcı, canlandırıcı ve tonik etkileri vardır. Aromaterapide, kepek, incelen saçlar, egzama, yağlı ciltler ve aknenin tedavisinde kullanılır.
KULLANILIŞI: Ürün birkaç damla damlatılarak masaj şeklinde uygulanır veya karışım olarak hazırlanan ürünlerin içerisine birkaç damla damlatılarak kullanılır. Not: Hassas ciltlerde tatlı badem yağı veya saf zeytinyağı ile inceltilerek kullanılabilir.





BİBERİYE YAĞI (OLEUM ROSMARINUS): Romatizma ağrılarında kullanılır, kan dolaşımını arttırır. Saç dökülmesi ve kepeğe karşı faydalıdır. Uykusuzluk sorunlarına karşı başarılı bir droktur. Yağ çözücü olarak kullanılır.
KULLANILIŞI: Dahilen günlük bir fincan suya veya şekere 2-3 damla damlatılarak günde üç defa kullanılabilir. Haricen cilde sürülerek ve masaj yapılarak kullanılır.

BUĞDAY YAĞI (OLEUM TIRITICUM): Yıpranmış ciltleri ve saçı besler, hücre yenileyicidir, selülit için ve cilt problemlerinde etkili olarak kullanılabilir. Ayrıca hassas ve yıpranmış saçlar için faydalıdır. Cilt lekeleri ve doğum lekelerini gidermeye yardımcı olur.
KULLANILIŞI: Dahilen günlük 1 çay kaşığı kullanılır. Haricen, saç için friksiyon, cilt için masaj şeklinde uygulanır.





ÇAM TEREBENTİN ESANSI YAĞI (OLEUM TEREBENTHINAE): Saçları besler, saç dökülmesi ve kepeği önler. Saç kırılmalarına faydalıdır.
KULLANILIŞI: Haricen badem yağı ile karıştırılıp saç diplerine friksiyon yapılır veya 200 gr şampuana iki kapak katılıp kullanılır.




ÇAY AĞACI YAĞI (OLEUM MELALEUCAALTERNIFOLIA): Ciltteki tahriş, kızarıklık, kaşıntı pul pul dökülme ve iltihabı giderir. Sarsıntı (travma) ve yanık durumunda cildi yeniler ve ağrıları yok eder. Sivilceler, akne, kesik, sıyrık, ayak parmakları arasındaki pişik durumunda etkilidir. Siğil, basur, mantar hastalıklarının tedavisinde yardımcı olur. Haşerat sokmalarından sonra kaşıntıyı giderir. Çay ağacı yağı kurumuş, çatlamış ve kaşıntı veren topukları rahatlatarak, yıpranmış derinin iyileşmesine, ayaktaki su toplamalarına ve nasır oluşumlarını engelmeye ve giderilmesine yardımcı olur.
KULLANILIŞI: Avuç içerisine birkaç damla damlatılarak masaj şeklinde uygulanır.



CEVİZ YAĞI (OLEUM EMYGDALAE CALNUT): Saçları ve saç diplerini besler. Kuru ciltlerde yumuşatıcı ve besleyici etkiye sahiptir. Doğal nemlendiricidir Ayrıca romatizmaya iyi gelir.KULLANILIŞI: Haricen cilde masaj şeklinde uygulanır.
ÇÖREK OTU YAĞI (OLEUM NIGELLA): Astım, şeker, romatizma tedavisinde kullanılır. Bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun dirençli tutulmasını sağlar.KULLANILIŞI: Dahilen günde üç defa bir fincan suya 3-4 damla damlatılarak içilir. Haricen masaj şeklinde uygulanır.

Çörek Otu Yağının Faydaları
Çörek otu yağının oldukça faydalı olduğu insanlarca bilinmekte ve talep görmektedir. Başta sağlık açısından faydaları sayılan çörek otu yağının, tırnak mantarlarına iyi geldiği, saç beyazlamasına karşı saçları koruduğu ve bayanların göğüs büyütme maksatlı kullandıkları bilinmektedir.
Damar hastalıklarını engeller. İdrar söktürücü özelliği ile safrayı rahatlatır. Vücuttaki zehirlerin atılmasına içeriğinde bulunan selenyum sayesinde destek olur. Savunma sistemini dengeler. Hormon sistemini ve ruh hâlini güçlendirir. İktidarsızlık ve kısırlıkta yine yarar verici tesire sahiptir.Sindirime yardımcıdır. Mide ağrılarını azaltır.Gaz ve idrar söktürücü özelliğe sahiptir.Astımda etkilidir. Öksürüğü azaltmaya yardımcı olur.Yüksek tansiyon tedavisinde faydalıdır.
Çörek Otu Yağı Yararları
Düzenli kullanımda kan şekerini düşürücü etkisi vardır. İçeriğinde bulunan B1, B2 ve B6 vitaminleri, pek çok enzimin üretiminde önemli rol oynar. Çünkü bunlar, savunma ablukalarını yok edip boyun altı bezini ve dolayısıyla da savunma sistemini güçlendirir. Folik asit vitamini ise, kalp ve tansiyon problemlerinin oluşma riskini en aza indirger.
Çörek Otu Yağının Saça Faydaları
Çörek otunun tohumlarından elde edilen çörek otu yağı saç dökülmesinde ve saçlı deride oluşan kepeğe karşı oldukça etkilidir. Saç derinizi çörek otu yağı ile uyarırsanız saç deriniz ve saç folikülleriniz zaman içerisinde canlanma gösterirler. Canlanan saç folikülleri saçınızdaki beyazlamayı zaman içerisinde azaltarak saç renginizin koyulaşmasını sağlayacaktır.
Çörek Otu Yağının Cilde Faydaları
Çörek otu yağı ile sivilcelere pansuman yapıldığında sivilceler üzerinde etkili olduğu görülmüştür. Çörek otu yağı cilt üzerinde mikrop, virüs ve mantarlara karşı etkili bir savunma aracıdır.
Çörek otu yağı tırnak mantarlarında da oldukça etkili bir yağdır, tırnaklardaki mantarlara karşı kullanılmaktadır. El ve ayak tırnaklarının bakımında dönem dönem çörek otu yağından faydalanılabilir. xxxxxxxxx
Yaraların daha hızlı iyileşmesini ve hücrelerin yenilenmelerini hızlandırıcı etki eden çörek otu yağı. Ciltte oluşan kaşıntı ve alerjilere karşı faydalıdır, vücuttaki hemen hemen tüm mantar türlerine karşı vücudu koruyan bu yağ, cildi bakteri ve enfeksiyonlardan arındırmaya yarar. 


DEFNE GAR YAĞI (OLEUM LAURI): Cilt bakımı ve saç bakımında kulanılmaktadır. Saç dökülmesini, kepeklenmeyi önlemek ve saçı güçlendirmek için kullanılır.KULLANILIŞI: Haricen saça friksiyon yapılarak kullanılır. Romatizma için masaj yapılarak kullanılır.Not: Dahilen kullanılmaz.

DEFNE YAPRAĞI YAĞI (OLEUM LAURUS): Yemeklere güzel koku vermek için kullanılır, terletici ve antiseptik özelliklere sahiptir, haricen sac ve saç tedavilerinde kullanılır. Romatizma, mantar ve adale ağrılarında kullanılır.KULLANILIŞI: Dahilen bir fincan suya 4-5 damla damlatılarak içilir. Haricen zeytin yağı ile seyreltilerek masaj şeklinde uygulanır.Not: Gebelikte kullanılmamalıdır.

FINDIK YAĞI (OLEUM CORYLINE): Varis ve saçkıran hastalığı için faydalıdır. Kuru ve yıpranmış ciltlerde uygulanabilir. Doğum öncesi ve doğum sonrasında meydana gelen cilt sorunlarına ve selülite faydalıdır.
KULLANILIŞI: Dahilen bir fincan suya 4-5 damla damlatılarak içilir. Haricen masaj şeklinde uygulanır.



GLİSERİN (GLYCERINE): Cildi besler ve yumuşatır. Ayaktaki ve eledeki çatlakları giderme özelliğine sahiptir. Romatizma ağrılarında kullanılır. Kış aylarında rahatlıkla çatlaklardan korunmanıza yardımcı olacak bu yağın kremini de kullanmanızda sakınca yoktur.Düzenli kullanım sağladığınız takdir de kolaylık ile çatlaklarınızdan kurtulabilirsiniz.
KULLANILIŞI: Haricen masaj şeklinde uygulanır.



GÜL YAĞI (OLEUM GLYCERINE): Cilt temizliğinde kullanılır. Cilde canlılık kazandırır, makyaj temizler. Esans olarak parfümeride kullanılır.
KULLANILIŞI: Haricen cilde badem yağı veya susam yağı ile karıştırılarak masaj şeklinde uygulanır.



GREYFURT YAĞI (CITRUS PARADIS): Soğuk algınlığı, öksürük, baş ağrısı ve halsizlikte güçlendirici olarak kullanılabilir. Ayrıca C vitamini içerir.
KULLANILIŞI: Dahilen bir fincan suya 5-6 damla damlatılarak kullanılır.








HARDAL YAĞI (OLEUM SINAPIS): Romatizma, kireçleme ağrılarına faydalı olması nedeniyle kullanılabilir.
KULLANILIŞI: Haricen masaj yapılarak kullanılması tavsiye edilir.







HAŞHAŞ YAĞI (OLEUM PAPAVERIS): Eczacılıkta bazı prepatların hazırlanmasında, tablo boyalarında katkı maddesi olarak veya yemeklerde kullanılabilir.




HAVUÇ YAĞI (OLEUM DAUCUS): Cilt yenilenmesi ve güçlenmesine yardımcı olur. UV ışınlarına karşı vücut bağışıklığını arttırır. Hücre yenileyici, idrar arttırıcı, kan temizleyici etkilere sahip olduğu bilinmektedir.KULLANILIŞI: Dahilen bir fincan suya 3-4 damla damlatılarak içilir. Haricen cilde masaj şeklinde uygulanabilir.


HINDISTAN CEVIZI YAĞI (OLEUM MYRISTCA): Etkin bir nemlendiricidir. Eklem ve kas ağrılarına ve romatizmaya karşı kullanılabilir. Fiziksel yorgunluğu giderici etkiye sahiptir. Saç dökülmesini engeleyici olduğu söylenebilir. Pastalarda esans olarak kullanılır.
KULLANILIŞI: Haricen eklemlere masaj, saç diplerine friksiyon yapılır. Dahilen günde üç defa bir fincan suya 3-4 damla damlatılarak içilir.





HINT YAĞI (OLEUM RICINI, EUPHORBIA CEAE): Kabızlıkta müshil olarak kullanılır, ayrıca saç bakım yağları içerisine konur, deriyi besler cildi yumuşatır.
KULLANILIŞI: Kabızlıkta 15-20 gr meyva suyu ile alınması tavsiye edilir. Haricen saç diplerine friksiyon şeklinde kullanılabilir.


ISIRGAN TOHUMU YAĞI (OLEUM URTRICA): Hücre yenileyici ve kan temizleyici olarak kullanılabilir. Saç dökülmesine, romatizmaya karşı faydaları vardır.
KULLANILIŞI: Dahilen bir fincan suya 5-10 damla damlatılarak günde 2 defa kullanılır. Haricen cilde masaj saç diplerine friksiyon yapılarak kullanılır.



JOJOBA YAĞI (OLEUM YOYOBA): Cildi yumuşatır, çizgi ve kırışıkları azaltmak için kullanılır. Sporcularda ayak kremi olarak kullanılabilir. Selülit tedavisinde ve saç için faydalıdır.
KULLANILIŞI: Sadece haricen kullanılır. Vücuda masaj, saça friksiyon şeklinde kulanılır.




KABAK ÇEKIRDEĞI YAĞI (OLEUM CUCURBITAE SEMEN): Selenyum, çinko, magnezyum ve bakır minerallerince zengindir. Kurt ve şerit düşürücüdür. Yağın yapısındaki karotinoitler serbest oksijen radikallerinin yakalamasını sağlamaktadır.
KULLANILIŞI: Dahilen sabah, öğle ve akşamları 20 ila 30 damla (1 tatlı kaşığı) şeklinde önerilmektedir.


KAKAO YAĞI (OLEUM CACAO): Bronzlaşma için kullanılır. Hamilelik sonrası cilt bozulmalarına karşı faydalıdır. Dudak ve cilt çatlamasına karşı kullanılabilir.
KULLANILIŞI: Haricen eritilip sorunlu bölgeye sürülür.



KANTARON YAĞI (OLEUM HYPRIUM PORARATUM): Mide ağrılarında kullanılmaktadır. Hazmı kolaylaştırıcı, yara iyileştirici etkileri vardır. Vücudu kuvvetlendirir. Antiseptiktir.
KULLANILIŞI: Dahilen günde 2 defa bir fincan suya 3-4 damla damlatılarak içilir. Haricen yara ve yanıklara direk olarak sürülür.




KARABIBER YAĞI (OLEUM PIPER NIGRUM): Hazmı kolaylaştırır. İştah açar, gaz ve idrar söktürür. Enerji verir öksürüğü keser. Yel ve adele ağrılarında kullanılır.
KULLANILIŞI: Dahilen bir fincan suya 3-4 damla damlatılarak içilir.




KARABAŞ YAĞI (OLEUM LAVENDULE): Kalbi kuvvetlendirmeye yardımcı olur. Yatıştırıcı (astım ve sarada) olarak kullanılır. idrar yolları iltihaplarını giderici etkileri vardır. Egzema yaralarına iyi gelir. Sivrisinek kovucudur.
KULLANILIŞI: Günde ikişer damla sabah akşam bir fincan suya damlatılarak kullanılır. Haricen cilde sürülür.

KARANFIL YAĞI (OLEUM EUGENIA): Ağız ve mide kokularını gidermeye yardımcı olur. Antiseptik ve ağrı kesici olarak kullanılabilir. Diş ağrılarına etkili olup, diş eti çekilmesine faydalıdır.
KULLANILIŞI: Dahilen bir fincan suya 1-2 damla damlatılarak içilir. Diş ağrılarında pamuk üzerine damlatılarak diş üzerine konur.Not: Karanfil yağı cilde sürülmemelidir.
KAYISI YAĞI (OLEUM PRUNUS ARMENIACA): Cilde canlılık verir, akneleri temizler. Yaşlanma ile ortaya çıkan kırışıklıkları gidermek için kullanılabilir. Bağırsak parazitlerinin giderilmesinde kullanılabilir.
KULLANILIŞI: Haricen cilde pamukla tatbik edilir. Dahilen 1 fincan suya 3 -4 damla damlatılarak içilir.

KEKIK YAĞI (OLEUM TYMUS): Şeker hastalığı, damar tıkanıklığı ve romatizmada kullanılır. Bronşit, nezle, grip, solunum yolu rahatsızlıklarına, diş eti iltihaplarına iyi gelir. Kurt düşürücüdür, alyuvar oluşumunu arttırır. Zayıflamada yağ çözücüdür. Kolestrol, yüksek tansiyon dengeleyicidir.
KULLANILIŞI: Dahilen 2-3 damla yarım fincan suya katılarak veya (şeker hastaları hariç) şeker üzerine damlatılarak kullanılır. Haricen zeytinyağı ile seyretilerek masaj şeklinde tatbik edilir.



KETEN TOHUMU YAĞI (OLEUM LINI): Mide ağrılarını ve kabızlığı gidermeye yardımcı olur. Hazmı kolaylaştırır. Kolestrole faydalıdır. Akciger hastalıklarında ve bronşitte kullanılır.
KULLANILIŞI: Dahilen bir fincan suya 3-4 damla damlatılarak günde 3 defa içilir.

 KİMYON YAĞI (CUMIN OIL): Sindirim sistemine olumlu etkileri vardır. Kimyon yağının antiseptik, antibakteriyel, hazmı kolaylaştırıcı, idrar arttırıcı özellikleri vardır. Romatizma ağrılarında kullanılır.KULLANILIŞI: Haricen cilde susam yağı ile birlikte masaj şeklinde uygulanır. Dahilen bir fincan suya veya şeker parçası üzerine 3-4 damla damlatılarak kullanılır. Not: Haricen kullanıldıktan sonra güneşe maruz bırakılmamalıdır. Gebelikte kullanılmamalıdır.



KUŞBURNU YAĞI (ROSESHIP OIL): Soğuk algınlığı, öksürük, grip ve nezle için kullanılır.
KULLANILIŞI: Dahilen bir fincan suya 3-4 damla damlatılarak sabah akşam içilir.



LAHANA TOHUMU YAĞI (OLEUM CABBAGE): Düzenli kullanımda, selülit sonucu oluşan portakal kabuğu görünümünün düzelmesine yardımcı olur. Lenf ve kan dolaşımını hızlandırır. Cildin sıkılaşmasına yardımcı olur. Ölü cildin atılmasına yardımcı olur. Cildin canlandırılmasına, yenilenmesine ve parlaklık kazanmasına yardımcı olur. Cildin sirkülasyonunun hızlandırır. Cilde sıkılaştırıcı etkisinden başka daha yoğun ve yumuşak bir cilde sahip olabilmenizi sağlar. Yağ metabolizmasını hızlandırıp harekete geçirir. Ipeksi ve yumuşak bir cilt sağlar ve cildi sıkılaştırır. Cildin esnekliğini arttırır. Sarkma problemi olan bölgeleri toparlayıp, cildi nemlendirir.KULLANILIŞI: Haricen masaj yapılarak sürülür, üzeri streç ile sarılır ve 1 saat bekletilir. Duru su ile temizlenir. Ciltte harici olarak kullanılır. Dahili olarak kullanılmaz.


LAVANTA YAĞI (OLEUM LAVANDULAE): Stres ve başağrısında kullanılır, idrar arttırıcı etkileri vardır. Sivrisinekleri uzaklaştırmak için kullanılır. Uykusuzluğa iyi gelir. Saçtaki sirkeleri giderir. Romatizmaya iyi gelir.
KULLANILIŞI: Haricen masaj yapılarak sürülür.
LIMON YAĞI (OLEUM LIMONIUM): Nezle, grip ve soğuk algınlığına karşı kullanılır. Ateş ve tansiyon düşürücü etkileri vardır, diş etini kuvvetlendirir, sivilceleri giderir, cildi güzelleştirir, selülite faydalıdır. Tonik olarak kullanılır. Mikrop öldürücüdür. Böcek ve sinek ısırmalarında kaşıntı ve şişmeleri önler.KULLANILIŞI: Dahilen günde üç defa bir fincan suya 2-3 damla damlatılarak gargara yapılarak içilir. Haricen masaj yapılır.Not: Cilde sürerken güneş gören yerlerde kullanmayınız.
MELİSA YAĞI (OLEUM MELISSA): Sinir gerginligi ve stres teskin edici, bitkinlik, yorgunluk, nefes darlığı ve astımda kullanılır. Başağrıları ve migrende kullanılması tavsiye edilir.
KULLANILIŞI: Dahilen günde 3 defa 1 fincan suya 3-4 damla damlatılarak içilir. Haricen cilde masaj yapılarak uygulanır.

MENEKŞE YAĞI (OLEUM TRECOLOR): Mikrop kırıcıdır. Cilt hastalıklarında kullanılır. Ekzema ve saç dökülmesine karşı etkilidir. Kuru saçları nemlendirir, parlaklık ve canlılık verir. Ayrıca parfümeri sanayiinde kullanılır.
KULLANILIŞI: Haricen cilde masaj, saça friksiyon yapılarak uygulanır.


NANE YAĞI (OLEUM MENTHA): Sinirsel kökenli mide bulantısını keser. Gaz söktürür, sinirleri güçlendirir, migren ve sinirsel başağrısına iyi gelir. Göğüs hastalıkları, astım, bronşit ve nefes darlığında etkilidir. Selülit tedavisinde kullanılır.
KULLANILIŞI: Dahilen günde 3 defa bir şeker parçası üzerine 2-3 damla damlatılarak veya bir fincan suya 2-3 damla damlatılarak içilir. Haricen cilde masaj yapılarak uygulanır.


Arkdaşlar gördüğünüz gibi , ROZİTA PAZAR Bizlere  muhteşem doğal yağmar , bitkisel ürünler , faydaları ve kullanışlarıyla , online alışverişlerini sunuyorrr..

sağlıklı yaşam için , sağlıklı  saçlar ve sağlıklı bakım için ,
organik yağlar bizleri bekliyor,

Hepinize tavsiye ederim , ROZİTA KOZMETİĞİ KEŞFETMEK İÇİN :



TAKİP EDİP İNCELEYEBİLİRSİNİZ.
ŞİMDİDEN MUHTEŞEM ÜRÜNLER ORGANİK DOĞAL ÜRÜNLERİ BİZLERE SUNDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.

 

BİR OJE DİYARI Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review